2018-05-09 07:25:00• hírek • Oszkó Viktória

Komoly beruházásokba kezdtek Kálmándon

A tervek szerint a 2018-as év végére befejeződik Kálmándon az ivóvíz- és csatornahálózat kiépítése. Sütő Imre polgármester a közeljövőre vonatkozó tervekről, beruházásokról beszélt.   

“Már folyamatban van az új ivóvíz hálózat kiépítése. A munkálatokat a fő utcán kellett elkezdeni, hogy ott minél előbb átadhassuk a terepet egy másik munkacsoportnak. A megyei úton ugyanis nemsokára az árkok kibetonozása következik, minden ház elé új híd is kerül majd, ezért fontos, hogy időben elkészüljön az említett szakasz” – részletezte a polgármester úr.


Az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) támogatásának köszönhetően Kálmánd polgármesteri hivatala lehetőséget kapott arra, hogy nagyobb összegre pályázzon az ivóvíz- és szennyvízhálózatok fejlesztésének érdekében.


A munkálatok sorába tartozik magának a hálózatnak a kiépítése, a főgerinc lefektetése az utcákban. A főgerincről 400 házhoz juttatják majd el a vizet a bekötőcsöveken keresztül. A megpályázott összeg elég arra is, hogy a házaknál vízóra aknát építsenek ki, illetve abba vízórát és főcsapot szereljenek.


A település vezetője kihangsúlyozta, a víz továbbra is saját forrásból származik majd, nem kötnek szerződést a regionális szolgáltatóval. Elmondta, hogy egy 200 m3-es víztartály áll majd a lakosság rendelkezésére, amiben két szivattyú tartja majd a nyomást, és három tisztítóberendezésen megy majd keresztül az ivóvíz, mire eljut a lakosok otthonába.


Az ivóvízhálózat mellett a csatornarendszer kiépítésével is foglalkoznak majd egyidőben. Sütő Imre polgármester a napokban tervezi előterjeszteni elképzelését, miszerint részben alapítványi támogatásból fedezné a házak csatornarendszerhez való becsatlakoztatásának a díját. Mint mondta, az eredeti összeg házanként 1450 lejt jelentene, ezt szeretnék lecsökkenteni 500-ra.


Ha minden jól megy, akkor év végére minden munkálatot sikerül befejezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: